Ergotherapie

 Ergotherapie

Wat is ergotherapie?


Wanneer je problemen ervaart in het dagelijks leven ten gevolge van een ziekte of aandoening, maar ook door chronische pijn- of vermoeidheidsklachten, kan ergotherapie je helpen. 

Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken van het handelen, zodat het deelnemen aan het dagelijks en maatschappelijk leven gerealiseerd wordt.

Dat betekent dat er in de ergotherapeutische behandeling gekeken wordt naar hele gewone dagelijkse handelingen. Denk hierbij bijv. aan het uitvoeren van hobby's, huishoudelijke activiteiten, zelfverzorging, werken etc. Een goede balans in uw activiteiten is een voorwaarde voor het kunnen bereiken van je doelen.

We adviseren en trainen je, zodat je de voor jou belangrijke activiteiten weer zo Zelfstandig mogelijk uit kunt voeren. We denken mee over oplossingen, eventuele hulpmiddelen of over aanpassingen aan woon- of werkomgeving. We begeleiden de aanvraag daarvan of geven advies over de aanschaf.

Hierdoor kun je zo lang mogelijk thuis functioneren en met Zelfvertrouwen je 'eigen ding' doen, jeZelf zijn.

Werkgebied

Alle plaatsen binnen de gemeenten Bernheze, Oss, Maashorst

Afspraken 
Afspraken vinden aan huis of in de praktijk plaats. 


 

Nieuws


Terug naar overzicht

12-05-2023

Cursus Plexus Management afgerond

Op 11 mei heb ik succesvol de cursus Plexus Management, aangeboden door het Radboud Nijmegen, afgerond. Hiermee kan ik cliënten begeleiden en adviseren bij problemen die ontstaan na het doormaken van een plexopathie van de plexus brachialis (schouder/arm). Ook cliënten met alle andere schouderklachten kunnen terecht bij ErgoZelf.Terug naar overzicht


 

E-mailen
Bellen
Map
Info