Ergotherapiepraktijk

in Bernheze, Oss, MaashorstErgotherapie

Wat is ergotherapie?

 


Wanneer je problemen ervaart in het dagelijks leven ten gevolge van een ziekte of aandoening, maar ook door chronische pijn- of vermoeidheidsklachten, kan ergotherapie je helpen. 

Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken van het handelen, zodat het deelnemen aan het dagelijks en maatschappelijk leven gerealiseerd wordt.

Dat betekent dat er in de ergotherapeutische behandeling gekeken wordt naar hele gewone dagelijkse handelingen. Denk hierbij bijv. aan het uitvoeren van hobby's, huishoudelijke activiteiten, zelfverzorging, werken etc. Een goede balans in uw activiteiten is een voorwaarde voor het kunnen bereiken van je doelen.

We adviseren en trainen je, zodat je de voor jou belangrijke activiteiten weer zo Zelfstandig mogelijk uit kunt voeren. We denken mee over oplossingen, eventuele hulpmiddelen of over aanpassingen aan woon- of werkomgeving. We begeleiden de aanvraag daarvan of geven advies over de aanschaf.

Hierdoor kun je zo lang mogelijk thuis functioneren en met Zelfvertrouwen je 'eigen ding' doen, jeZelf zijn.

Werkgebied

Alle plaatsen binnen de gemeenten Bernheze, Oss, Maashorst

Afspraken 
Afspraken vinden aan huis of in de praktijk plaats. 

Neem vrijblijvend contact op

Ik sta je graag te woord om een passend advies te kunnen geven. 


 

 

Nieuws


Terug naar overzicht

03-02-2023

PRPP cursus afgerond

Vorige week heb ik met succes de PRPP assessment cursus afgerond. Erg waardevol om problemen in de informatieverwerking beter te kunnen verklaren en behandelen.

Het PRPP-systeem is een gestandaardiseerd, valide en krachtig instrument dat gebruikt kan worden bij iedere cliënt met verdenking op problemen in de informatieverwerking, onafhankelijk van diagnose en culturele achtergrond. Denk bijvoorbeeld aan CVA, dementie, of andere vormen van niet aangeboren hersenletsel.

De ergotherapeut brengt routines, taken en subtaken van de cliënt in kaart. Na observatie van enkele voor de cliënt betekenisvolle taken worden de verkregen observatie gegevens geanalyseerd en kunnen eventuele problemen in de processen van informatieverwerking worden benoemd, verklaard en begrepen.
Behandeling (interventie) richt zich op het optimaal gebruiken van cognitieve strategieën, met als doel taakbeheersing.Terug naar overzicht


 

E-mailen
Bellen
Map
Info