Ergotherapiepraktijk

in Bernheze, Oss, MaashorstErgotherapie

Wat is ergotherapie?

 


Wanneer je problemen ervaart in het dagelijks leven ten gevolge van een ziekte of aandoening, maar ook door chronische pijn- of vermoeidheidsklachten, kan ergotherapie je helpen. 

Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken van het handelen, zodat het deelnemen aan het dagelijks en maatschappelijk leven gerealiseerd wordt.

Dat betekent dat er in de ergotherapeutische behandeling gekeken wordt naar hele gewone dagelijkse handelingen. Denk hierbij bijv. aan het uitvoeren van hobby's, huishoudelijke activiteiten, zelfverzorging, werken etc. Een goede balans in uw activiteiten is een voorwaarde voor het kunnen bereiken van je doelen.

We adviseren en trainen je, zodat je de voor jou belangrijke activiteiten weer zo Zelfstandig mogelijk uit kunt voeren. We denken mee over oplossingen, eventuele hulpmiddelen of over aanpassingen aan woon- of werkomgeving. We begeleiden de aanvraag daarvan of geven advies over de aanschaf.

Hierdoor kun je zo lang mogelijk thuis functioneren en met Zelfvertrouwen je 'eigen ding' doen, jeZelf zijn.

Werkgebied

Alle plaatsen binnen de gemeenten Bernheze, Oss, Maashorst

Afspraken 
Afspraken vinden aan huis of in de praktijk plaats. 

Neem vrijblijvend contact op

Ik sta je graag te woord om een passend advies te kunnen geven. 


 

 

Nieuws


Terug naar overzicht

21-09-2023

Wereld Alzheimer dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. Als ergotherapeut ben ik geschoold in het EDOMAH programma (Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en Mantelzorgers Aan Huis)
EDOMAH: coachen vanuit het levensverhaal
Als iemand dementie heeft, dan vraagt dat van die persoon en van zijn naaste(n) continu aanpassing aan een steeds veranderende situatie: het is immers een progressieve aandoening. Uniek aan het EDOMAH-programma is dat behoeften van zowel de persoon met dementie als zijn of haar naasten centraal staan. De diagnose dementie doet een groot appèl op de vaardigheden van de naaste in de omgang en communicatie met de persoon met dementie.
Beoogd doel van EDOMAH
Doel van de begeleiding door de EDOMAH therapeut is de persoon met dementie en naaste(n) te leren omgaan met de gevolgen van de dementie in hun dagelijks leven. De persoon met dementie, de naaste en de ergotherapeut gaan een samenwerkingsverband aan met als doel de persoon met dementie zo lang mogelijk in staat te stellen betekenisvolle activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Grotere zelfstandigheid en tevredenheid van de persoon met dementie en/of zijn naaste(n) over participatie in voor hen betekenisvolle rollen en activiteiten, dát is het doel van EDOMAH.
Vragen of een afspraak? Bel 06-25407494 of stuur een e-mail: info@ergozelf.nlTerug naar overzicht


 

E-mailen
Bellen
Map
Info